טור על הדבר הכי מסריח בלהיות הורים לתאומים… היציאות שלהם!!!

0 708

זה הולך להיות טור קקה.

אבל מה לעשות שבחיים, כהורים לתאומים אנחנו שקועות עמוק בהרבה קקה לממוצע של 3 שנים.

אז איך אפשר להתעלם? הפיצים נולדים ומיד יחד עם הארוחות אנחנו סופרות קקה. אנחנו בודקות ריח מרקם וצבע. טובעות בהחלפות בלתי נגמרות ובהוצאות מטורפות על חיתולים וכל המוצרים הנלווים.

שכנעתי אתכן, נכון? אז יאללה בואו נדבר קצת על קקה.

ליציאות של תינוקות יש משמעות גדולה מאד. דרך היציאות אנחנו יכולות ללמוד האם התינוקות שלנו אוכלים מספיק, מרגישים טוב ועוד. 

לא יודעת מה איתכן אבל אצלנו בבית קקי של תינוק מוביל לצהלולי אושר כאילו באותו רגע המתוק שבר את הכוס בחופה.

אז הנה כמה דברים חשובים על קקה:

  1. בימים הראשונים בעיקר בהנקה יש שינוי בצבע, בתדירות ובמרקם מהיום הראשון. חשוב לי להדגיש לאמהות לתאומים שמעונינות בהנקה, קחו יועצת הנקה טובה. יחד עם הידע המקצועי, יועצת טובה תוכל להעניק לכן שקט ובטחון נפשי בתהליך.
  2. בכדי לוודא מה נחשב כעצירות אצל תינוקות חשוב להתיעץ עם רופא הילדים  מפני שזה משתנה בהתאם לגיל, התזונה, משתנים רפואיים מסויימים ועוד.
  3. בתקופת הגזים תינוקות רבים מתקשים ביציאות סדירות לכן חשוב לסייע להם בעיסוי מתאים. תנוחות המקלות על הגזים והמון סבלנות.
  4. במעבר לאוכל מוצק לעיתים יהיה שינוי בקקי ולרוב שינוי זה אינו מעיד על דבר מלבד הקיבה שמתרגלת למעדנים החדשים שהתינוק שלנו פוגש. סבלנות זה שם המשחק.

יש מאכלים מסויימים שעלולים לגרום לעיכוב ביציאות או לקיבה רכה מהרגיל, בינהם: ירקות ופירות יותר חומציים כמו עגבניה ופירות הדר שמייצרים קיבה רכה יותר או בננה שמקשה מעט על היציאה.

לסיכום: כבודו של הקקה במקומו מונח. עם זאת מעקב אחרי יציאות התינוק ( באפלקציה או מחברת פשוטה) בשילוב עם מעקב אחרי התזונה ( שעות, כמויות) יהווה מידע חשוב וברוב המקרים מספק בכדי שיועצת ההנקה או רופאי הילדים יוכלו להבין במה מדובר.

עד הפעם הבאה, אני פה בשבילכן.

אולי תאהבו גם עוד פוסטים

השאירו תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם