הרעיון להניק שני תינוקות בו זמנית עשוי להיתפס כאתגר לא מציאותי ומרתיע. הנקה באופן כללי דורשת אנרגיה רבה, סבלנות ונכונות – במיוחד שמדובר על שניים או שלושה תינוקות.
האכלת זוג תאומים כוללת יתרונות נוספים ליתרון הפיזיולוגי לתינוק (יתרונות חלב אם) ולאם המניקה.
מותאם לצרכיהם של פגים – חלב אם לאחר לידה מוקדמת מותאם במיוחד לצורכיהם של הפגים (אחוז גדול מלידות מרובות עוברים הן לידות מוקדמות), ושונה בהרכבו מחלב אם של תינוק שנולד במועד. הקולסטרום הנוצר לאחר לידת פגים מכיל כמות כפולה של נוגדנים. גם החלב הנוצר לאחר הקולסטרום עשיר מאד בחלבונים ונוגדנים החיוניים להתפתחות ולגדילה של התאומים הפגים.
הנקת תאומים משמשת כ”פיצוי” הן עבור התאומים והאם – ההנקה מאפשרת בילוי זמן איכות עם התינוקות (ביחד או בנפרד).
חסכון כלכלי – תחליפי חלב אם עולים הרבה כסף, במיוחד כאשר מדובר בשנים או שלושה תינוקות (קרוב ל700 ש”ח לפחות!)
.
שיפור בהתנהלות היומיומית – סדר היום הטיפולי בתאומים עלול להיות עמוס ולעיתים גם מתיש. ההנקה המצמצמת את הצורך בבקבוקים וסטיריליזטור, תורמת לחסכון בזמן ונגישה בכל עת.
ייצור ואספקת חלב לתאומים או שלישייה– כמעט כל אשה יכולה לייצר כמות חלב המספיקה להנקת תאומים ואפילו שלישייה. קושי באספקת חלב נובע לעיתים מניהול הנקה כושל בשל תנאים אובייקטיביים, מצב האופייני לתינוקות שנולדו פגים ונלקחים מיד לטיפול אינטנסיבי בפגיה (לעיתים אף בטיפול נמרץ). גם לכך יש פתרון: שאיבת חלב אם והזנת התינוקות בשלב ראשון באמצעות זונדה ובשלב מאוחר יותר מבקבוק.
להניק את התאומים שלי אראל ואדר, היה הדבר שהכי היה לי חשוב וברור שיקרה אחרי לידתם.
מה גם שהסתבר שלאראל מום לבבי וזה הגביר מבחינתי את החשיבות. לא ויתרתי על אף האתגר שבהנקת שניים
גלי (מנהלת האתר): “מניקה את אור ויובל . . .מאתגר אבל אפשרי ומאוד מהנה!”
קרן (מנהלת האתר) – “אחרי ארבעה חודשי שאיבה בפגייה עברתי להנקה מלאה של ארבל וירדן.”