פצפוצי קינואה כמעדן, כתחליף לדגני בוקר וכתוספת נפלאה למרק

0 3,394
הדבר שהיה לי הכי קשה למצוא תחליף עבורו בבית זה לקורנפלקס.
אומנם היום הילדים שלי בעיקר שותים שייקים בבוקר , בתוכם מסתתרים גודיז,למיניהם, (מבטיחה לשתף בהמשך). ועדיין, לפעמים רוצים לגוון.

ולכן זה היה אושר גדול כשהצלחתי להכין פיצפוצי קינואה!

קינואה היא אחד הדגנים היותר מוצלחים, האמת היא שהיא לא באמת דגן, אלה פרי ממשפחת הסלקיים.  אצלינו בצלחת היא משמשת לרוב כתוספת.
יתרונות נוספים:  אין בה גלוטן, עשירה בחלבון ובסיבים,מכילה גם ברזל. ומשמשת תחילף נהדר לדגני הבוקר שצורכים הילדים.

מצרכים?
1/2 כוס קינואה מבושלת ללא מלח

איך מכינים?
מחממים את התנור ל 180 מעלות.
משטחים את הקינואה על תבנית כשעליה נייר אפייה, מכניסים לתנור, ומערבבים כל 10 דקות, במטרה ליצור מרקם אחיד, ולמנוע מהקינואה להשרף.
כשהיא מוכנה וקריספית אחרי כ 30 דק’, מניחים את המאכל הנפלא שנוצר להתקרר ואוכלים. מומלץ לאחסן בכלי סגור.

השימושים של פצפוצי הקינאוה רבים הם: כחטיף או תחילף לדגני בוקר, כתוספת נהדרת לשייק, עם חלב או על יוגורט. אנחנו באופן אישי מוסיפים גם למרק.

בתאבון

אולי תאהבו גם עוד פוסטים

השאירו תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם