רוטב עגבניות עם הפתעות

עדי נוימן רוטברג

0 287

מה כבר אפשר לחדש ברוטב אדום לפסטה?

אני כל הזמן חושבת איך להבריא מתכונים שיהיו אהובים על הילדים שלי, איך להעשיר אותם מבחינה תזונתית.
הרוטב הזה – הולך מעולה עם פסטה או פיצה ועשיר במיוחד בחלבון, ברזל, סידן ואומגה 3! בזכות העדשים והאנשובי שהוספתי לו. הילדים ממש לא שמו לב לאנשובי מכיוון שהוא נמס בבישול אבל ניתן לוותר.

 מה היה לנו בפנים

1/2 1 פחית עגבניות מרוסקות
1/2 כוס עדשים כתומות שהושרו במים (כשיש לי זמן אני מנביטה)
1 גזר מרוסק בפומפיה דקה
אנשובי – מוסיף המון טעם ואומגה 3 ( לא חובה)
1/3 כוס שמן זית
2 שיני שום
מלח ופלפל (את המלח מומלץ לשים לקראת סוף הבישול כדי שהן שהעדשים יתרככו).
אורגנו
חופן פטרוזיליה קצוצה דק

 

מה עושים

מבשלים על אש בינונית, להוסיף מים לפי הצורך, ועל אש קטנה כשעה.
לילדים בררניים אפשר פשוט לטחון את הרוטב ואם יוצא סמיך מדי להוסיף מעט מים רותחים תוך כדי טעימה.

בתאבון 🙂

 

רוצים מתכונים נוספים – קלים להכנה ובריאים? לחצו על הלינק – המטבח הבריא של עדי

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.