בייגלה שטוחל’ה צ’ילי מתוק

DSC 3589

לחובבי הבייגלה  – בייגלה שטוחל’ה צ’ילי מתוק שמשיקה חברת ‘מאיר בייגל’ ומתכונים לממרחים שיהפכו אתהפינוק להרבה יותר טעים

לצד הבייגלה הפריך ניתן להגיש ממרחים ורטבים מובחרים לטבילה, נפלא לאירוח או סתם כנשנוש

 

DSC 3589

(קרדיט צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

 

מתבל יוגורט עשבי תיבול

200 מ”ל יוגורט עיזים או יווני
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף בזיליקום קצוץ
1 כף נענע טרייה קצוצה
1 כף בצל ירוק קצוף
2 שיני שום טריות וכתושות
2 כפות שמן זית איכותי
1 כפית שטוחה סוכר
קורט מלח ופלפל

אופן ההכנה

שוטפים את עשבי התיבול היטב וקוצצים גס. מערבבים בקערה את היוגורט, שמן הזית, עשבי התיבול והשום הכתוש. מועכים בעזרת בלנדר מוט ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל לפי הטעם ומעבירים לקירור.

 

ממרח דלעת פיקנטי

1.5 קילו דלעת חתוכה לקוביות
2 גזרים חתוכים גס
5 שיני שום טריות כתושות
מיץ מלימון אחד
1 כף אריסה חריפה
2 כפות שמן קנולה
1/4 כפית כמון
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

חותכים את הדלעת והגזר לקוביות בינוניות. במסננת אידוי מבשלים את הדלעת והגזר כחצי שעה. מצננים מעט ומועכים היטב בעזרת מזלג, או בעזרת בלנדר מוט לקבלת מרקם משחתי. מוסיפים את התבלינים ואת השמן והלימון ומערבבים היטב.

 

מתבל גבינת שמנת וסלמון מעושן

200 גרם גבינת שמנת 16%
100 גרם סלמון מעושן
1 גמבה אדומה
2-3 ענפי שמיר קצוצים (ללא הגבעולים)
2 גבעולים בצל ירוק קצוצים היטב
1 שן שום טרייה קצוצה
1 כף צלפים קצוצים
1 כף מיץ מלימון טרי
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

שורפים גמבה אדומה על הגז. מקלפים, שוטפים היטב וחותכים לקוביות קטנטנות. קוצצים את הסלמון המעושן היטב ומניחים בצד. מערבבים בקערה את גבינת השמנת, הסלמון, קוביות הגמבה ושאר המרכיבים. מתבלים ומועכים מעט בעזרת בלנדר מוט.

 

בתאבון 

המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה.

אהבתם? שתפו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

יש לכם מה להגיד? זה המקום

לא רשומים?

רוצים לקרוא את הכתבה?
זה רק להורים לתאומים ושלישיות (:

הירשמו (זה ללא עלות!! ) כדי ליהנות מעוד המון כתבות, טיפים ומידע חשוב=
החל משלב ההריון, הלידה, תינוקות , פעוטות וילדים גדולים.
וגם – מתכונים, מבצעים, מלאאאא מוצרים, מה הורים לתאומים מספרים…ועוד.