!עכשיו בטעם תות – Marshmallow FLUFF ממרח המרשמלו

ממרח מרשמלו בטעם תות צילום אלי חזן 3
 (קרדיט צילום: יולה זובריצקי)

 

ממרח המרשמלו FLUFF הוא אחד הממרחים הפופולריים בארה”ב, אשר ייצורו החל כבר בראשית המאה ה-20. הוא נפוץ במיוחד בכריך ה”פלאפרנטר”, המשלב ממרח מרשמלו וחמאת בוטנים, ואף הוצע להפכו לכריך הלאומי של מדינת מסצ’וסטס בארה”ב, שם הוא מיוצר.

את הממרח ניתן לאכול בצורתו המקורית או  לשלבו במגוון קינוחים – למילוי וציפוי עוגות, להכנת מוס מרשמלו עם שמנת מתוקה, כרכיב נוסף בעוגות גבינה, בקפקייקס, לשדרוג משקאות מילקשייק ושוקו ועוד.

הממרח כשר פרווה בהשגחת הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת ה-OU ארה”ב.

 

ממרח מרשמלו בטעם תות צילום אלי חזן 3
(קרדיט צילום: אלי חזן)

 

מחיר: 15-20 ₪.

להשיג ברשתות: טיב טעם, סטופ מרקט, ספייסס, לגעת באוכל, מעדניות וחנויות מתמחות בעזרי אפייה ברחבי הארץ.

 

מוס מרשמלו עם ממרח מרשמלו בטעם תות
(קרדיט צילום: יולה זובריצקי)

 

הצעה למתכון: קינוח אישי -מוס מרשמלו תות וקוביות בראוניז שוקולד

מאת: אתי בטיטו, מתכונאית ובלוגרית

לאוהבי המתוק והמרשמלו בפרט. מומלץ להגיש בכלי או כוס שקופה.

לבראוניז שוקולד

3 ביצים בגודל בינוני
140 גרם קמח
250 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
200 גרם סוכר לבן
1/2 כפית מלח
למוס מרשמלו:
5 חלבונים
2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה
3/4 כוס ממרח מרשמלו fluff בטעם תות
1/3 כוס סוכר

לקרם חמאת בוטנים

40 גרם אבקת סכר
90 גרם חמאת בוטנים
25 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית ווניל
2 כפות שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה

הכנת הבראוניס

בסיר קטן ממיסים שוקולד וחמאה. טורפים את הביצים והסוכר ומוסיפים לשוקולד יחד עם המלח והקמח.
מערבבים את כל המרכיבים יחד ומעבירים לתבנית מתאימה. אופים כחצי שעה בחום של 170 מעלות בודקים באמצעות קיסם שהעוגה מוכנה (הקיסם יוצא עם פירורים לחים( ומצננים בטמפרטורת החדר.

הכנת קרם חמאת בוטנים

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד את אבקת הסוכר, חמאת בוטנים, חמאה ותמצית וניל לתערובת אחידה. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבלים עד שהשמנת נטמעת לחלוטין ומתקבל קרם במרקם רך.

הכנת המוס

מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף אחיד ויציב (תערובת א’).
בקערה נפרדת (גודל בינוני) מקציפים את השמנת ומוספים את הטחינה בהדרגה. בסיום ההקצפה מפוררים את השערות או החלבה פנימה (תערובת ב’).
מקפלים את תערובת א’ לתוך תערובת ב’ בתנועות קיפול עדינות.

 

הרכבת המנה

מניחים 4-6 קוביות בראוניז קטנות בתחתית כל כוס, מזלפים כף מקרם חמאת הבוטנים וממלאים בתערובת המוס. מכניסים לקירור 3-4 שעות.
ניתן לקשט בפירורי בראוניז, פירות העונה, או שברי פיסטוקים.

 

בתאבון

אהבתם? שתפו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

יש לכם מה להגיד? זה המקום

לא רשומים?

רוצים לקרוא את הכתבה?
זה רק להורים לתאומים ושלישיות (:

הירשמו (זה ללא עלות!! ) כדי ליהנות מעוד המון כתבות, טיפים ומידע חשוב=
החל משלב ההריון, הלידה, תינוקות , פעוטות וילדים גדולים.
וגם – מתכונים, מבצעים, מלאאאא מוצרים, מה הורים לתאומים מספרים…ועוד.