מרק אפונה טריה – חמים וטעים

מתחילת השבוע הכנתי כבר שלושה מרקים.
אני יכולה לאכול מהם בוקר צהריים וערב בקור הזה, טוב אולי לא בבוקר, אבל בהחלט מנשנשת מהם במהלך היום כשמרגישה רעב.
זה המזון האידאלי, מהיר וקל להכנה, משביע ומעודד ירידה במשקל בזכות כמות הסיבים שבו.
המרק החביב על השבוע הוא מרק אפונה טריה שגם ילדים אוהבים.

הוספתי למרק גם  תבלינים לחיזוק מערכת החיסון כמו כורכום ושום שיש להם תכונות אנטידלקתיות, אנטיוירליות ואנטי חיידקיות.

 

מה בפנים?

1 חבילה לקט קפוא אפונה וגזר
1 בצל גדול קצוץ
חצי צרור כוסברה/פטרוזיליה
כורכום
מלח
פלפל
6 שיני שום 
 

מה עושים?

מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית כמה דקות, מוסיפים את הלקט, מכסים במים, מתבלים ומכסים. מרתיחים לכמה דקות ומקטינים את האש, מבשלים כחצי שעה ומוסיפים את הכוסברה/פטרוזיליה. מבשלים עןד 10 דקות ומוכן.
טוחנים לפי רמת הסמיכות והמרקם שאוהבים, אני אוהבת שיש מה ללעוס.

והשוס, מפזרים מעל המנה “שקדי מרק” שקדים טריים, פלחים או גפרורים.

בתאבון וחורף נעים וחמים!

 

למתכונים נוספים – כולל תבשילים ומרקים לחצו>> המטבח הבריא של עדי

 

 

 

אהבתם? שתפו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

יש לכם מה להגיד? זה המקום

לא רשומים?

רוצים לקרוא את הכתבה?
זה רק להורים לתאומים ושלישיות (:

הירשמו (זה ללא עלות!! ) כדי ליהנות מעוד המון כתבות, טיפים ומידע חשוב=
החל משלב ההריון, הלידה, תינוקות , פעוטות וילדים גדולים.
וגם – מתכונים, מבצעים, מלאאאא מוצרים, מה הורים לתאומים מספרים…ועוד.