מתכון לאזני המן – מיכל קורן Kitchen&bakery

מתכון אוזני המן

חג פורים בפתח. לכל משפחה יש את המתכון האהוב והמוכר שלה לאוזני המן. זה המתכון שלנו. את המתכון הזה אני מכינה בכל שנה עבור משפחתי וביחד עם ילדיי. בצק פריך, עשיר בחמאה, נימוח ועם נגיעה של תפוז. המילוי, גם הוא עניין של טעם וגם לשם נגיע בסיומו של סיפור.
החלטתי להכין את המתכון האהוב לאזני המן – עם שוקולד כמובן, יחד עם ילדיי כמו שהם אוהבים. בשמחה רבה שלפנו קערות והכנו את החומרים הנדרשים לאפיה. האצבעות הקטנות החלו ללוש את הבצק בהנאה רבה.

 

הנה מתחילים. . .

רשימת מכולת לכ- 35 אזני המן בינוניות

360 גר’ קמח לבן

100 גר’ אבקת סוכר

200 גר’ חמאה חתוכה לקוביות קטנות

2 חלמונים

גרידה מקליפה של חצי תפוז או לימון שלם (או גם וגם)

 

מתכון אוזני המן

 

אופן ההכנה

במעבד מזון, נעבד לזמן קצר את הקמח, אבקת סוכר וחמאה. לאחר שהתקבלה לתערובת אחידה, בצורה של פירורים קטנים נוסיף את החלמונים ואת גרידת התפוז או הלימון, ונעבד שוב לקבלת בצק אחיד. במידה והבצק מעט יבש, ניתן להוסיף 2 כפות מים לאיחוד החומרים.
מומלץ ורצוי לשתף את הילדים בתהליך הלישה במטרה להפוך את הפעילות לחוויה מהנה אף יותר.

 נפורר את קוביות החמאה ביחד עם הקמח ואבקת הסוכר בקערה גדולה, באמצעות הידיים. לאחר מכן נוסיף את גרידת התפוז והחלמונים ונלוש לתערובת אחידה. בשלב זה, אפשר להעביר את התערובת למשטח העבודה ולהמשיך ללוש עד לקבלת כדור בצק.

מאחר ולשנו בידיים החמאה התחממה, ולכן כדאי להניח לבצק לנוח, מכוסה בניילון נצמד במקרר כחצי שעה.
במידה ואין סבלנות לחכות, ניתן לעשות שימוש בבצק כפי שהוא.

על משטח עבודה נפזר מעט קמח, על נייר אפיה או ישירות על המשטח ונשטח את הבצק. נרדד באמצעות מערוך לעלה בגובה ¼ ס”מ (בערך) ונקרוץ עיגולים באמצעות כוס או חותכן של עוגיות עגול (כ-8 ס”מ קוטר).

 

מתכון אוזני המן 2

 

הגיע הזמן למלא את העוגיות במילויים שילדים אוהבים: ממרח שוקולד אהוב (עם או בלי תוספת שוקולד צ’יפס או סוכריות צבעוניות), ממרח חרובים, ממרח חלווה, ממרח קרמל, ריבת תות, ממרח מרשמלו ועוד.

במרכזו של כל עיגול נניח ככפית מהמילוי ונסגור לצורה של אוזן המן

 

מתכון אוזני המן 7

 

נאסוף את העיגול משני קצותיו וניצור פינה אחת אותה נצבוט לאורכה כדי להדק את הבצק.

 

מתכון אוזני המן 9

 

נרים את הבצק שנותר על המשטח ונהדק לכדי צורת משולש, כך שהמלית תבלוט מעט.

 

מתכון אוזני המן 10

 

כך נמשיך עם העיגולים הנותרים. כאשר נסיים למלא את כל העיגולים, נלוש את שארית הבצק, נרדד ושוב נחזור על תהליך הכנת העוגיות. כך, עד שנשתמש בכל כמות הבצק.

מומלץ להניח את העוגיות המעוצבות לצורת אוזן המן על תבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים של כ-2 סנטימטר.

 

מתכון אוזני המן 3

 

לפני האפייה, רצוי לתת לאוזני המן להתקרר במקרר או במקפיא לשעה. נחמם תנור לחום בינוני, 180 מעלות בתוכנית טורבו.
כעת, נאפה את העוגיות, בתנור שחומם מראש לכ- 20 דקות עד שיזהיבו.
לאחר סיום האפייה, נצנן את העוגיות ונשמור בכלי אטום עד שבוע.
ניתן לשמור את הבצק עטוף בניילון נצמד במקרר כיומיים או במקפיא עד חודש.
אפשר ליצור את העוגיות ולשמור לפני האפייה במקפיא בכלי אטום (נקפיא על מגש בשכבה אחת ולאחר שקפאו, ניתן להניח בשכבות מופרדות בנייר אפיה בכלי אטום.

 

מתכון אוזני המן 6

להדפסת המתכון

ח ג  ש מ ח !

 

לכבוד פורים תתקיים סדנא המיועדת לילדים ביגלאי 8 ומעלה, במהלכה ילמדו הילדים להכין אזני המן ועוד יצירות מתוקות לפורים

להרשמה ניתן לפנות לטלפון 0504213821

מיכל קורן הנה בעלת קייטרינג חלבי ייחודי – kitchen& bakery

מנחת סדנאות אפיה ויצירה מתוקה לילדים ולהורים

מיכל קורן Kitchen&bakery

 

 

 

אהבתם? שתפו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

יש לכם מה להגיד? זה המקום

לא רשומים?

רוצים לקרוא את הכתבה?
זה רק להורים לתאומים ושלישיות (:

הירשמו (זה ללא עלות!! ) כדי ליהנות מעוד המון כתבות, טיפים ומידע חשוב=
החל משלב ההריון, הלידה, תינוקות , פעוטות וילדים גדולים.
וגם – מתכונים, מבצעים, מלאאאא מוצרים, מה הורים לתאומים מספרים…ועוד.