אתם או הילדים אוהבים לאכול דגני בוקר? לטעמי יש לא מעט סיבות להעדיף תחליפים פחות מעובדים וללא חומרים משמרים, שעלולים להעלות את רמות הסוכר בדיוק בזמן שאתם לא רוצים – רגע לפני שהילדים יושבים לספסל הלימודים ומנסים להתרכז…
וידוי…גם הילדים שלי היו מכורים ועדיין… יום אחד הוא נעלם מהמדפים והכריח אותי לעשות שינוי שמזמן רציתי לעשות. לאחר שבוע במהלכו הילדים עשו פרצופים, בסופו לש התהליך הם החלו לבקש ממני מידי בוקר שייק מפנק.
אז מה כן?
להלן כמה רעיונות שמניסיוני האישי והמקצועי יוכלים להתחבב בקלות ובמהירות על ילדים.
כל המתכונים קלים להכנה ומתאימים גם להורים עסוקים, בזכות העובדה שניתן להכינם מראש ובמהירות.
בכל מתכון ציינתי אם ניתן להכין מראש ואם ניתן להקפיא.
מאפינס שקדים ללא גלוטן!
עשיר בסידן ובחלבון, יש בו מעט מאוד סוכר והוא יכול להתאים לילדים הנמנעים מגלוטן
המאפינס רכים עם מתיקות מעודנת, מושלמים לארוחת בוקר לקטנטנים, גם לגדולים עם הקפה של הבוקר או אחה”צ.
ניתן להגיש עם ריבה ללא תוספת סוכר מעל אבל ממש טעים גם כך.
מצרכים
2.5 כוסות קמח שקדים
4 ביצים
1/4 כוס שמן קוקוס
1/4 כוס דבש
2 כפות חלב שקדים/סויה
חצי כפית מלח
חצי כפית סודה לשתיה.
חופן אוכמניות קפואות (אופציונאלי)
אופן ההכנה
לערבב את כל החומרים ולשים בתבניות של מאפינס ולתנור על 180 ל 25 דק עד שמשחים קלות.
ניתן להכין מראש
ניתן להקפיא
פודינג ציה
לחובבי המעדנים והיוגורטים מדובר על להיט, המכיל סידן ואומגה 3 בכמות יפה.
פודינג עשיר בסידן ברזל ואומגה 3, פשוט וקל וטעים להפליא.
מתאים כארוחת בוקר! אני נוהגת להכין בערב ובבוקר ולזלול גם במהלך שעות אחר הצהריים.
מצרכים
3 כפות צ’יה שחורה או לבנה
כוס חלב צמחי (סויה, שקדים)
כפית מייפל להמתקה
ניתן להוסיף פרות חתוכים.
אופן ההכנה
לשים בקערת הגשה לערבב, לשים במקרר ומדי פעם לערבב שוב, מוכן אחרי שעתיים,
ואז ניתן להמתיק או להוסיף פרות טריים.
ניתן להכין מראש
שייק פירות
בביתנו מככבים שני שקיים: ‘שייק מעורר’ ו’שייק מפנק’.
ניתן לשלב פרות נוספים וגם לשלב רכיבים כמו: אבוקדו, חסה ושלל ירקות ופרות שהילדים לרוב נמנעים מהם.
גם סרבני הפרות הגדולים ישמחו לטעום בזכות הצבעוניות והגשה אטרקטיבית, וזה בדוק!
“שייק מעורר”
בננה קפואה + חופן אוכמניות קפואות + 2 תמרים ומעט חסה שנבלעה לה בצבע הסגלגל .
“שייק מפנק”
שייק בננה קפואה + תמר + רבע אבוקדו + כפית זרעי צ’יה
עם כאלה בקבוקים צבעוניים, אין ילד שלא ירצה לטעום!
עוגיות קוואקר ובננה
הן כל כך בריאות וקלות להכנה שהן יכולות להוות יופי של ארוחת בוקר גם לכל הממהרים.
מצרכים
2 בננות בשלות
1.5 כוסות שיבולת שועל גרוסה
חופן צימוקים
אופן ההכנה
יש למערוך במזלג את הבננות, להוסיף שיבולת שועל וצימוקים, לערבב לתערובת אחידה, ליצור עוגיות ולתנור על 180 מעלות לעשר דקות.
בתאבון!
ניתן להכין מראש
פנקייק מלא בכל טוב
עשירים בחלבון וסידן בזכות העדשים השקדים והסויה!
מצרכים
1/2 1 כוסות קמח כוסמין
1/4 כוס קמח שקדים
1/4 כוס עדשים כתומות
2 ביצים
2 כוסות חלב סויה לא ממותק
1 כף סוכר קוקוס
כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
2 כפות שמן קוקוס מכבישה קרה
אופן ההכנה
יש לערבב לבלילה אחידה ודי נוזלית את כל המרכיבים יחד, ולצקת למחבת חם ששומן בשמן קוקוס. לטגן מצד אחד עד שנצפות בועות ולהפוך לצד שני.
להגשה:
– פרוסות תפו”ע עם דבש וקינמון שחוממו קלות במיקרוגל
– דבש חרובים עם שבבי קוקוס
– תאנים טריות עם יוגורט קשיו ! – החביב עלי:)
– וכמובן אפשר גם סילאן ללא סוכר או מייפל אמיתי
גרנולה בייתית עם כוסמת ירוקה
מתכון שלי לגרונלה בייתית עם כוסמת ירוקה שילדים אוהבים! וללא תוספת שומן.
אנא המנעו מתגובה עד שתטעמו…
מצרכים
500 גרם שיבולת שועל
חצי כוס כוסמת ירוקה קלויה – נותנת קראנץ והרבה בריאות
קינמון
גפרורי שקדים
חמוציות ללא סוכר
אננס מיובש ללא סוכר
שבבי קוקוס
אגזוי מלך
גוגי ברי
מעט סילאן/ דבש/ מייפל להמתקה
אופן ההכנה
מניחים את הגרנולה בתבנית מתאימה, בוזקים קינמון ומכניסים לתנור על 180 ל 20 דק. בינתיים קולים על מחבת כוסמת ירוקה עד שמשחימה מעט ומתפצחת.
את תערובת הגרנולה , ממתיקים עם סילאן/ דבש או מייפל ומערבבים. מחכים שיצטנן ומכניסים לכלי אטום.
מומלץ להוסיף פרות טריים חלב סויה או שקדים במהלך ההגשה ולזלול.
היתרון של גרנולה בייתית היא השליטה בכמות הסוכר, בכמות השמן (אם בכלל), וב”גודיס” שמכניסים בהתאם לטעם.
ניתן להכין מראש
רוצים לקבל מתכונים נוספים ?
להתעדכן בסדנאות, הרצאות וכתבות בתחום הבריאות?
הכנסו וקבלו עדכון שוטף או כתבו לי
מתכונים בריאים שילדים אוהבים:
https://www.facebook.com/groups/550811841791690/requests/?notif_t=group_r2j¬if_id=1471721685733747
עדי נוימן נטורופתית:
https://www.facebook.com/anrnat/?fref=ts
https://2wins.co.il/experts/item/112-adi-n