הבהלה לביצים

סלסלת ביצים

פסח עוד רגע כאן ואין ביצים בנמצא.

כן, גם אני עברתי היום בכמה חנויות בחיפוש אחר תבנית ביצים פנויה אחת.

כשהבנתי שאין היום ולא בטוח שיגיע גם מחר, הכנתי כמה תחליפים שיהיו לי בבית.

ועכשיו תכינו גם אתם 🙂

אז מה יכול להחליף ביצה במתכונים?

התפקיד של הביצה הוא בעיקר להדביק ולקשור בין מרכיבי המתכון. בקיצור דבק. 

אז הנה לכם כמה רעיונות שעם כולם התנסיתי בעצמי ולכן בטוחה שהם מוצלחים.

קבלו אותם באהבה:

זרעי ציה –  2 כפות זרעים מושרים כרבע שעה בשתי כפות מים חמים. יכולים להחליף ביצה בכל מתכון מלוח או מתוק.

בזכות החומרים המוצלגיים שהם ריריים הם ניכנים מיצרים מרקם דמוי ביצהץ

זרעי פשתן טחונים  – 2 כפות זרעים טחונים מושרים כרבע שעה בשתי כפות מים חמים בדומה לזרעי צ’יה. 

רסק תפוחי עץ  – 2 כפות = ביצה  (נותן לחות במתכונים מתוקים).

חצי בננה בשלה – גם כאן נותן לחות ומחבר (מתאים רק במתכונים מתוקים).

טחינה גולמית  – 3 כפות  = ביצה והם ידביקו כל דבר כמעט בעיקר באפיה.

שקדיה – ממרח שקדים – 2 כפות במתכונים בהם לא תרצו טעם של טחינה.

ממרח שקדיה (מתאים למתכונים מתוקים ומלוחים).

 

ומה יחליף קציפת ביצים? –  לשם כך ניתן להשתמש ב… מוכנים?

מי השריה של חומוס.!

מתכון למרנג ממי חומוס בפוסט הבא:)

 

כן, יכול להיות שלמצה בריי שלכם יהיה טעם קצת שונה השנה, אבל הקניידלך ישארו יציבים מבטיחה 🙂

 

לחצו כאן לעמוד מומחה של עדי

אהבתם? שתפו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

יש לכם מה להגיד? זה המקום

לא רשומים?

רוצים לקרוא את הכתבה?
זה רק להורים לתאומים ושלישיות (:

הירשמו (זה ללא עלות!! ) כדי ליהנות מעוד המון כתבות, טיפים ומידע חשוב=
החל משלב ההריון, הלידה, תינוקות , פעוטות וילדים גדולים.
וגם – מתכונים, מבצעים, מלאאאא מוצרים, מה הורים לתאומים מספרים…ועוד.