חמישה ‘מאכלי על’ – מומלצים במהלך תקופת ההיריון

במהלך תקופת ההיריון, קיימים מגוון מאכלים עילהם עדיף לוותר, גם אם יש לך חשקים קולינריים מסוימים.
יחד עם את, חשוב לוודא כי התזונה המיועדת לך ולתינוקות תשמר מאוזנת, עשירה ומגוונת.

יעל דרור, דיאטנית קלינית ופיזיולוגית M.Sc, ממליצה על חמישה מאכלים ששילובם בתפריט היומי, יעזרו לך לשמור על תזונה טובה ומספקת.

 התזונה אותה צורכת האישה במהלך תקופת ההיריון, משמעותית להתפתחות התקינה של העובר ולשמירה על בריאותה של האישה. בתקופה זו, עלולים להשתנות הצרכים הקולינאריים והתזונתיים של הגוף, ובנוסף חלים שינויים שעלולים לפגוע ביכולתה של האישה לשלב מזונות מסוימים. דוגמא אחת מיני רבות, הנם שינויים בתפקוד מערכת העיכול, העלולים לגרום למגוון תחושות הכוללות: תחושת כבדות לאחר האכילה, עצירות, בחילות והקאות. שינוים בתפקוד מערכת החיסון למצב בו גופה של האישה יהיה חשוף יותר לחיידקים, וירוסים, פטריות וזיהומים, חלקם כתוצאה מסוג המזון אותו היא תורכת ואופן אחסנתו ובישולו.
ישנם מגוון מזונות אותם לא מומלץ לצרוך במהלך תקופת ההיריון, ולבעקבות כך למצוא את התחליפים שישמרו על איזון קולינארי.

חמישה ‘מאכלי על’/suer food המומלצים במהלך תקופת ההיריון

אחת הדרכים לספק לגוף האישה את המרכיבים החשובים, הנה הגדרת מאכלים מסוימים כ “super-food/”מאכלי-על”. מאכלים אילו הנם בעלי יתרונות תזונתיים גבוהים במיוחד, המתאימים לשילוב בתזונת האישה ההרה במהלך ההריון.

 

טחינה גולמית מלאה

הכנת הטחינה הגולמית המלאה שמקורה שומשום מלא, הנה אחד מהמאכלים החשובים ביותר בתפריט היומי, במיוחד עבור האישה ההרה. הטחינה הגולמית הנה מאכל טבעי ללא תוספות של חומרים משמרים, מלח או צבעי מאכל. בנוסף, היא עשירה בסידן, ברזל, סיבים תזונתיים וחומצות שומן חיוניות מסוג 6 וסוג 9.
ניתן לשלב טחינה גולמית במגוון מאכלים: עוגיות, שייק פירות, כממרח על לחם ועוד.
יוגורט
מבין מאכלי החלב היוגורט, נחשב גם הואל”מאכל-על”. במהלך תקופת ההיריון חשוב לספק לגוף כמות מספיקה של סידן, במטרה לסייע לבניית השלד של העובר ולשמירה על כמות הסידן בעצמות האם. היוגורט הנו מאכל עשיר בסידן וחלבון ובנוסף, נחשב קל לעיכול בשל תכולת הלקטוז הנמוכה יחסית. השינויים בתפקוד מערכת העיכול, עלולים להקשות על האישה ההרה לשלב חלק ממוצרי החלב. אכילה של יוגורט BIO יכולה לסייע לתפקוד מערכת העיכול, מספקת חיידקים פרו-ביוטיים ועשויה אף להיטיב עם תחושת הכבדות והנפיחות בבטן בתקופה זו.

 

הודו אדום

הודו אדום נחשב לאחד מהמאכלים החשובים ביותר עבור האישה ההרה, גם בהשוואה למוצרי בשר אחרים. הצבע האדום בבשר ההודו מעיד על נוכחות גבוהה של ברזל, ויטמין החיוני מאד בתקופת ההיריון. זהו בשר דל שומן ועשיר בחלבון, ולכן מומלץ מאד כמקור לברזל בהשוואה לבשרים אדומים אחרים (בקר), העלולים להכיל הרבה שומן רווי וכולסטרול. את ההודו האדום ניתן לשלב כ 2-3 פעמים בשבוע במסגרת התפריט היומי כקציצות, פרוס בתנור, בתבשיל עם ירקות/תפו”א או שניצל ביתי.

 

פירות הדר

פירות ההדר, ובראשם התפוז נחשבים לעשירים בחומצה פולית. מדובר בויטמין מקבוצה B, בעל חשיבות רבה להתפתחותו התקינה של העובר בשלבים הראשונים, ובכל חודשי ההיריון. מסיבה זו, מומלץ לכל אישה המתכננת היריון, להתחיל וליטול חומצה פוילת, כשלושה חודשים לפני תחילת הניסיונות להרות.
בנוסף לתוסף, מומלץ לצרוך במהלך כל תקופת ההיריון, מזונות עשירים בחומצה פולית כדוגמת פירות ממשפחת ההדר, הכוללים כמויות גדולות של ויטמין C החשוב לתפקוד מערכת החיסון. פירות ההדר מכילים גם כמות גבוהה של סיבים תזונתיים מסיסים, המסייעים לפעילות תקינה של מערכת העיכול. בין אם הפוז נאכל חתוך לפלחים או כמיץ טרי, חשוב להקפיד על צריכתו בסמוך למועד ההכנה, במטרה לשמור על יתרונותיו התזונתיים.

 

חמוציות

חמוציות הנן אחד עשירות בנוגדי חמצון וידועות ביכולתן, לשמור ולהגן מפני דלקות במערכת השתן, תופעה נפוצה בקרב נשים הרות, בשל הירידה בתפקוד מערכת החיסון. על מומלץ לשלב 2-3 כפות חמוציות ביום כחלק משגרת היום. יש לבחור בחמוציות טבעיות או ממותקות עם מיץ תפוחים, מאשר אילו המועשרות בסוכרים פשוטים. את החמוציות ניתן לאכול בתצורתן המוקרית או להוסיפן לסלט, לתבשילים או לדגני הבוקר.

 

הכותבת הנה יועצת מקצועית לחברת “אחוה”, יצרנית הטחינה, חלוה ומוצרי מאפה

אהבתם? שתפו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

יש לכם מה להגיד? זה המקום

לא רשומים?

רוצים לקרוא את הכתבה?
זה רק להורים לתאומים ושלישיות (:

הירשמו (זה ללא עלות!! ) כדי ליהנות מעוד המון כתבות, טיפים ומידע חשוב=
החל משלב ההריון, הלידה, תינוקות , פעוטות וילדים גדולים.
וגם – מתכונים, מבצעים, מלאאאא מוצרים, מה הורים לתאומים מספרים…ועוד.