תמר עם כל דבר – הכירו את פרי התמר: יתרונותיו, חשיבותו וכיצד הוא משמש תחליף נהדר לסוכר

 

לפני שנתחיל, קצת מידע על התמר – באדיבות ‘שולחן התמר במועצת הצמחים’

 היקף ייצור התמרים בארץ עומד על כ- 35,000 טון בשנה
 בארץ ישראל קיימים כ-300 מגדלים הממוקמים בין קיבוץ אילות שבדרום ועד מושב גמלא שבצפון
 היקף ייצור התמרים בשוק המקומי הנו 15,000 טון
 לקראת חג ט”ו בשבט המכירות לשיאן! צפי המכירות בישראל הנו כ- 5000 טון
 טווח מחירי התמרים בישראל הנו 15-50 ₪ לק”ג
 הזנים האהובים ביותר עלל הצרכן הישראלי הנם: מג’הול, אמרי, דקל נור, חיאני (תמר לח) והברהי (תמר צהוב)

התמר הנו בעל מתיקות נפלאה ובניגוד לסוכר, מגיע אלינו היישר מן הטבע. הרכבו של הפרי תורם לתזונה בריאה ואיכותית: מינרלים (אשלגן ומגנזיום), נוגדי חמצון (פוליפנולים) וכן סיבים תזונתיים התורמים לעיכול תקין, לבריאות מערכת העיכול ולתחושת שובע. להבדיל מפירות יבשים אחרים, התמר מתייבש באופן טבעי על העץ, כחלק מתהליך ההבשלה הטבעי שלו, ללא צורך בתוספת חומרים משמרים.

ניתן להשתמש בתמר כמרכיב מזין וטעים או כתחליף לסוכר,במהלך אפיית עוגות, קינוחים ומשקאות.

כיצד ניתן להשתמש בתמרים כתחליף לסוכר במאפים,קינוחים ומשקאות? גלי לופו-אלטרץ, מתכונאית ומורה לבישול בריא – מעניקה טיפים לשימוש נכון בפרי התמר כממתיק איכותי.
שלב ההכנה מגלענים את התמרים. ניתן גם לקלוף אותם כדי שלא יוותרו חתיכות קליפה במאפה. התמרים יתקלפו בקלות בקערת מים או תחת מים זורמים.
טוחנים תמרי מג’הול עסיסיים בבלנדר יחד עם המרכיבים הנוזליים במתכון (לדוגמה פירות, שמן, חלב או מים). מערבבים את המרכיבים נוזליים עם מרכיבים יבשים (קמח, תבלינים ואבקת אפיה), לקבלת מאפה מתוק וטעים.

כמויות – ככלל, כל חצי כוס סוכר במתכון שוות ערך לכ-8 תמרי מג’הול בינוניים

בחירת סוג התמר – מומלץ לבחור בתמרים עסיסיים ולא יבשים, תוך שימוש בבלנדר חזק. ניתן להשתמש גם בבלנדר מוט, כל עוד מניחים את המרכיבים בכלי עמוק וצר, המאפשר טחינה נוחה ויעילה.

אפייה – התמרים מתאימים במיוחד למאפים כגון: עוגות בחושות ומאפינס. התמרים הטחונים, יחד עם המרכיבים הנוזליים במתכון, תורמים לעסיסיות ויציבות המאפים, ובפרט בהכנת מאפים שאינם מכילים ביצים.

פנקייק, וופל ומשקאות – התמר הנו רכיב נפלא גם להכנת פנקייק, וואפל בלגי ומשקאות סמיכים, שייק פירות וסחלב. שילוב הטעמים של קקאו ותמרים מתאים במיוחד, גם להכנת קינוחים במרקם קרם כגון מוס ועוד.

שוקו תמרים – ניתן להשתמש בפרי התמר להמתקת משקאות חמים או קרים. להכנת שוקו יש לטחון בבלנדר תמרים עם קקאו איכותי, תמצית וניל, קינמון וחלב רגיל או צמחי. להכנת שוקו קר,ניתן להוסיף ½ כוס המכילה קוביות קרח לבלנדר, ולטחון עד שהנוזל הופך לסמיך. להכנת שוקו חם, מומלץ להרתיח את המשקה תוך כדי ערבוב.

שייק פירות – יש לטחון 2 תמרים עם בננה קפואה, חופן פירות יער או תותים, וכמובן מים ומעט מיץ תפוזים, ליצירת משקה פירות סמיך וטעים.

אהבתם? שתפו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

יש לכם מה להגיד? זה המקום

לא רשומים?

רוצים לקרוא את הכתבה?
זה רק להורים לתאומים ושלישיות (:

הירשמו (זה ללא עלות!! ) כדי ליהנות מעוד המון כתבות, טיפים ומידע חשוב=
החל משלב ההריון, הלידה, תינוקות , פעוטות וילדים גדולים.
וגם – מתכונים, מבצעים, מלאאאא מוצרים, מה הורים לתאומים מספרים…ועוד.